Over mij

Geplaatst op

Even voorstellen:

Ik ben Silvio D’Andolfi, geboren in 1967 te Haarlem. Woon al vele jaren met veel plezier in het oosten van het land, in het mooie Zutphen. Ben hier dus niet geboren en getogen, heb in verschillende steden gewoon, toen ik klein was, onder andere Amsterdam en Rome. Na de lagere school heb ik verschillende technische opleidingen gedaan. Ben begonnen met de LTS richting metaal, zoals ze dat toe zo mooi noemde, in Zutphen. Daarna een opleiding in Ede gedaan in de wegenbouw en daar ook een aantal jaar in werkzaam geweest. Dit was toch niet wat ik wilde en na mijn diensttijd en enkele jaren werken ben ik de MTS werktuigbouwkunde gaan doen. Na de MTS ben ik gaan werken en na enkele jaren ben ik begonnen aan de HTS werktuigbouwkunde in Arnhem. Dit was een deeltijd opleiding. Het was vooral mijn nieuwsgierigheid en late leergierigheid dat ik aan de HTS ben begonnen. Ik wilde weten of ik dat kon. Na 5 jaar deeltijd HTS opleiding studeerde ik af en had ik ene hoger beroeps onderwijs op zak. Deze HTS opleiding opende veel mogelijkheden voor mij en bood mij ook het werk wat ik leuk vind om te doen, namelijk "machine" bedenken en ontwikkelen. Ik werk nu al evel jaren met vele plezier als constructeur bij een machinefabriek op de Veluwe.

Fotografie

Toen ik van de lagere school naar de LTS ging kreeg ik van mijn ouders mijn eerste fotocamera. Een klein leuk cameraatje en ik was er trots op.
Met tussenpozen ben ik met fotografie de jaren daarna bezig geweest. Een echte verandering daarin kwam met de komst van de digitale camera.
Toen ik mijn eerste digitale camera had ben ik mij echt gaan verdiepen en ontwikkelen in de fotografie.
In 2006 ben ik begonnen met een fotografie vakopleiding. Ik was nieuwsgierig geworden naar de fotograaf die in mij schuil gaat, of niet.
Daarom ben ik in 2008 begonnen aan de fotovakschool in Apeldoorn en in 2009 afgerond. Ik wilde meer weten en leren over fotografie en om alles zelf te ontdekken en leren leek mij niet handig zeker naast een baan.
Het waren 3 hele leuke leerzame jaren op de fotovakschool. Voor mij iets totaal nieuws, een opleiding waarin creativiteit voorop staat. Ik was de HTS gewend en alle andere technische opleidingen waar het toch meet om weten en berekenen gaat.

Duiken

Tijdens de vakanties met mijn ouders en broers hebben we veel gesnorkeld in de middellandse zee.
Duiken was toen nog niet zo toegankelijk als nu.
In 2002 kwam ik in aanraking met de duiksport.
Tijdens een vakantie op het leuke Griekse eiland Zakynthos maakte ik, na flink aandringen van mijn toenmalige vrouw Mariëlle, een introductie duik.
Helaas is Mariëlle kort na deze vakantie overleden.
Ik wil mijn lieve vrouw bedanken voor alles wat zij mij in de 10 jaar dat we samen zijn geweest heeft gegeven.
Voor altijd in mijn hart.

Ik heb nu een leuke lieve vriendin die mij weer gelukkig maakt.

Vrijwel direct had ik een grote interesse voor de onderwater fotografie.
Het duurde echter tot 2006 voordat ik daadwerkelijk ook actief met onderwater fotografie begon.
De eerste foto’s waren niet om over naar huis te schrijven, maar langzaamaan ontwikkelde ik mijzelf met als resultaat dat ik in 2008 twee maal een eerste prijs won tijdens een foto wedstrijd.
Het jaar daarop, 2009, won ik nogmaals een eerste prijs.
Door een samenloop van omstandigheden besloot ik In 2011 om duikinstructeurs te worden.
Ik had er tot dan toe niet over nagedacht of ik dat eigenlijk wel leuk zou vinden en ook had ik geen idee wat het inhield en wat de belasting zou zijn.
De vraag of ik het leuk vind kwam snel antwoord, ja hele leuk zelfs.
Qua inhoud en belasting van de opleiding, die had ik wel heel erg onderschat. Het was al met al een hele pittige opleiding, maar ben heel blij dat ik hem heb gedaan.
Het heeft mij vele gebracht en vind het erg leuk om andere op te leiden of te helpen bij duikopleidingen.
IN 2012 deed ik mijn laatste "proef van bekwaamheid" en was ik opeens ook duikinstructeur.
Raar idee dat je 10 jaar later dan opeens duikinstructeur bent en mensen ontmoet zoals ik 10 jaar daarvoor was

Ik hoop dat je mijn website leuk vind en af en toe terug komt om te kijken wat er allemaal is toegevoegd en waar ik dan mee bezig ben.

Vriendelijke groeten, Silvio D’Andolfi