Reis foto’s

Geplaatst op

Indonesie 2015

indonesie-web

Bali – Sumba – Lombok – Gili air – Bali

Eiland hoppen
Dit jaar willen we naar Sumba om daar de scholen te bezoeken welke stichting Kiana de afgelopen jaren heeft gebouwd. Stichting Kiana is een aantal jaren actief geweest op Sumba om daar basis scholen te bouwen met drinkwater voorzieningen. Omdat Kiana in Nederland stopt is dit de kans om nog 1 maal naar Sumba te gaan en daar te kijken hoe alles is. We hebben onze vakantie daarom om het bezoek aan Sumba gepland. We starten op het mooie Bali in Ubud. De eerste dagen is het wennen aan de hitte en het tijdverschil. We beginnen daarom met wat wandelen door de reistvelden en een fietstocht (downhill). Na 4 dagen gaan we richting Sumba, ikzelf was er nog nooit geweest. Sumba heeft indruk op mij heeft gemaakt, wat een droogte hier in vergelijking met Bali. Meeste indruk maakt de bevolking van Sumba op mij. Zeer weinig mensen zijn hier aan het werk. De meeste mensen leven in zeer simpele huizen, zitten de gehele dag voor het huis en kauwen op "Betel nuts" welke een verdovende werking hebben. Wat super leuk is, is het bezoek aan een van de Kiana scholen, ergens boven op een berg, ver weg van alles staat een klein simpel schooltje met zeer enthousiaste kinderen. Het is mooi om te zien dat het werk en de inspanning van Kiana hier wat heeft gebracht. Op dag 2 van ons verblijf op Sumba zijn we te gast bij een huwelijk, apart en heel leuk om mee te maken. Wij praten veel over Sumba tijdens ons verblijf hier. Wat een armoede, terwijl er genoeg kansen zijn, maar de cultuur is hier om niet te werken. Vreemd om dit van zo dichtbij mee te maken. Wel heel mooi om dit mee te maken, ben zelf een stukje rijker gereisd. Na Sumba gaan we richting Lombok waar we een aantal dagen op het strand in een simpel klein huisje verblijven, wel heel leuk. Het eerste wat opvalt op Lombok is het aantal moskeeën wat er al staan en welke gebouwd worden.

no images were found

no images were found

no images were found

no images were found


Zuid Afrika 2013

Zuid-Afrika-web


Rondreis door het oosten van Zuid Africa
Al langere tijd wilde ik graag naar Zuid Afrika. De historie, cultuur, bevolking en natuur van dit prachtige land trokken mij al vele jaren. Dit jaar was het zover, wij zijn op “Safari” gegaan, in een jeep met dak tent zijn wij door het oosten van Zuid Afrika gereden. Een bewuste keuze om niet over te steken naar Kaapstad,
wij vonden het te veel en ver rijden en gaan liever een andere keer dit deel van dit prachtige land bezoeken.
De natuur in het oosten is geweldig, uitgestrekt, weids en groen, het bezoeken van verschillende wildparken zijn super ervaringen. Wat heel leuk is, is om in verschillende resorts te overnachten midden in het Krugerpark.
Wij probeerden dan om naast het afscheidingen hek te staan waar aan de andere kant, s ’avonds de hyena’s voorbij lopen op zoek naar wat eten resten. Het slapen in de dak tent geeft je het gevoel midden in het wild te leven, de geuren en geluiden zijn heel direct.
Gehoopt, maar niet verwacht dat groot wild zo dichtbij is. Een groep leeuwen op een meter of 5 afstand, een kudde olifanten van 70 + die voor onze auto oversteken en nog veel veel meer wat wij allemaal gezien hebben. Enige wat wij niet verwacht hadden van Zuid Afrika is dat we het koud hebben gehad, regen en weinig zon en dat verwacht je niet van dit land. Ik wil wel weer terug.

IMG_7122 Jeep met daktent
_MG_0236 Krugerpark

_MG_0047
_MG_0289 Krugerpark

_MG_0164 Krugerpark
_MG_0502 Krugerpark

_MG_0185 Krugerpark
_MG_0683 Krugerpark


Vietnam 2011

Vietnam-web


Rondreis van noord naar zuid Vietnam
Wij beginnen de rondreis door Vietnam in Hanoi en reizen in 3 weken via Sapa in het noorden, Hoi An in het midden naar het zuiden naar Ho Chi Minh City. een paar dagen zijn wij in Hanoi en hebben de tijd om het een en ander te bekijken onder andere het wereld beroemde waterpopen theater, tenminste dat zeggen ze. De rugleuning van de stoel voor mij zit ongeveer midden in mijn knie. De voorstelling is mmm Vietnamees, je hebt een verhaal erbij die je op een verjaardag kan vertellen als het stil valt. Wat wel indruk maakt is een museum met wrakstukken over de Vietnam oorlog, in Vietnam heet het de Amerikaanse oorlog. Aan het eind van onze reis gaan we naar de Cu Chi tunnel in het zuiden en in Ho Chi Minh City bezoeken wij het oorlog museum. Hier is veel te zien over de Vietnam oorlog. Veel indruk maakt het bandje dat in de hal van het museum speelt. Dit zijn verminkte kinderen waarvan de ouders in contact zijn geweest met “Agent orange” zoals de Amerikanen dit spul noemde. Meeste indruk maakt dat Vietnam verder wilt en Amerika met open armen ontvangt. Sapa in het noorden is mooi, er werd volop rijst gepoot toen wij er waren. Halong Bay is mooi en zeker de moeite waard. Hoi An is een leuk plaatsje en Ho Chi Minh City is een echte wereld stad. Laatste wat we in Vietnam doen is 2 dagen varen over de Mekong delta en bezoeken een “floating market”. De terugreis gaat via Cambodja waar we de Angkor Wat tempels bezoeken.

vietnam 13 Wereld beroemd water popen theater Hanoi
vietnam-1 Hoi An lampionen
vietnam-2 Vietnam oorlag
vietnam-15 Vietnam
vietnam-19 Mekong delta

vietnam-3 Hanoi
vietnam-5
vietnam-7 Sapa
vietnam-17 Mekong delta
vietnam-20 Flowting market

vietnam-8 Sapa kind
vietnam-9 Sapa rijst poten
vietnam-10 Sapa

vietnam-11 Sapa
vietnam-14 Cu Chi tunnel
vietnam-12 Sapa kinderen