Het idee

Geplaatst op

Video heeft al langere tijd mijn aandacht, ik vind het zelf leuk om te doen en bewegende beelden zeggen meer, je kan er een leuk verhaal mee laten zien.
Video / film is voor mij duidelijk iets totaal verschillends.

Laats kreeg ik zomaar een prachtig video onderwaterbehuizing van het merk Amphibico.
Na wat onderzoek bleek het huis in oktober 1995 te zijn gemaakt en door omstandigheden is deze waarschijnlijk nooit gebruikt en dus ook nooit onderwater geweest.

Mijn eerste plan was om een videocamera op te zoeken waarvoor het onderwaterhuis bedoeld was. Dit is echter zo ver terug in de tijd, vooral qua beeldkwaliteit dat ik al snel van dat idee ben afgestapt.
Idee twee was om een “moderne” videocamera in het onderwaterhuis “pas” te maken. Maar waarom zou ik, ik heb een Canon 5DMKII welke op full HD kan filmen, wat ik ook graag en wel veel doe. Met daarnaast een GoPro Hero 2 welke op mijn foto onderwaterhuis gemonteerd is. Dus waarom nog een video wat ik al heb.
Toen kwam het plan om zelf een camera systeem te gaan bouwen, iets anders dan wat al bestaat.

Het idee is nu om met een Arduino programmeerbaar bord gekoppeld aan een Raspberry PI 2 bord met een videocamera video systeem te maken.
Het leuke is dat er een infrarood gevoelige camera te krijgen is voor de Rapsberry PI borden, wat mij interessant lijkt voor onderwater video.

Ik ga dus een video camera systeem maken, ben ik al mee bezig, waarbij ik een Raspberry PI 2 Met camera module ga gebruiken. De Raspberry PI 2 wil ik koppelen aan een Arduino one bord voor meer bedienings-mogelijkheden.
Misschien is niet alles duidelijk wat ene Raspberry pi 2 is en wat een Ardunio uno is en wat ik aan het maken ben.

 Daarom dit project waar in de tijd de verschillende delen beter ga uitleggen als ik zover ben.

De naam van het project "Pygmee cam" omdat het wel een heel klein camertje is.

Wordt gevolgd.

PI CAM Dit is de camera die ik ga gebruiken voor het project

Amphibico onderwaterhuis Deze behuizing is de basis voor het project